1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim

Macam ini…

Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet.

Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN.

Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap.

Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat.

Dalam blog post bagi value.

Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang.

Bagi insight! Real testimoni! Real result!

Zaman dah berubah.

Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah mereka… ITULAH BRAND ANDA kalau anda nak tahu.

Jangan bagi infographic anda copy paste dari blog lain. Itu adalah jalan terpantas untuk anda gagal.

Hujung post… macam biasa… call to action.

FAVOURITE saya adalah webinar.

Sebab saya belum nampak lagi cara untuk DELIVER MAXIMUM VALUE selain dari webinar.

Hujung webinar… pitch produk atau servis anda.

Follow up guna email.

BOOM!

Tengok sales anda masuk dengan senyum manis.

Sales masuk jangan lupa sedekah dan belanja mak ayah makan steak.

***PENTING***

1) Bina audience orang yang dah tengok video.
2) Letak pixel dekat blog post.

 

Credit to: Hazli Khalim

Writer: Hazli Khalim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *