Category Archives: Advertising

Perkongsian tentang pengiklanan seperti FB ads, Google adwords, Waze ads dan lain-lain

Teknik Exclude Warga Asing Dalam Setting FB Ads

TEKNIK EXCLUDE bangla, indon, abang karpet, dan seangkatan dengannya . 1. Buat video education berkaitan dengan produk dalam BAHASA MELAYU. Contoh anda jual produk whitening. Boleh la buat video education pasal bahan berbahaya ke, tips semulajadi putihkan kulit ke, dan sebagainya yang difikirkan sesuai tapi menarik . 2. Elakkan buat video yang jenis kelakar. Buat […]

3 TIPS MEMBINA RAVING FANS YG AKAN MEMBELI

RAMAI DAH TAHU TAPI TAK BUAT PUN Assalamualaikum dan Salam Sejahtera , dah lama abang tak menulis. Busy dgn promo raya. Alhamdullillah dah settle semua, abang nak share mcm mana kita nak build fans/audience yg membeli. . Sebab abang baca ramai complaint pasal sales/pm dan wassep krik2. . Bagi abg first thing dalam business kita […]

5 KEPENTINGAN WEBSITE UNTUK PEMASARAN BISNES

#1 – UNTUK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG ANDA Kalau anda tak ada website,macam mana pelanggan nak tahu maklumat lanjut tentang produk anda, lokasi anda berniaga, bisnes anda berdaftar atau tidak dan sebagainya   #2 – BOLEH SHARE KEPAKARAN ANDA Anda boleh kongsikan kepakaran anda sperti tips, khidmat soal jawab, atau nasihat dengan menggunakan website anda […]

Nak kurangkan cost marketing?

Kurangkan kos marketing. Lama-lama otak jem, sebab ianya akan naik semula. Sudah 3tahun buat marketing pun masih salit kepala nak fikir HEADLINE MEMUKAU ke? Masih taruh cinta dengan ZERO KOS Marketing? Sudah-sudah lah… Jika Anda sebagai owner business, dan masih dalam keadaan sebegini. Follow 4 Step simple ni supaya business lebih mudah berkembang. Step 1 […]

Profil Bisnes kini di Instagram

Untuk pengetahuan korang, dari awal tahun ni Instagram dah memperkenalkan dan start develop profil bisnes bagi pengguna Instagram – pada dasarnya tujuan profil bisnes kat Instagram ni sama macam facebook page yang mana berbeza function-function berbanding dengan profil Facebook yang personal. Dan sekarang baru kita dapat preview bagaimana rupa rupa profil Instagram bisnes ni. Profil, yang […]

Bagaimana FB Pixel bantu Marketing?

Hi! Okay, harini saya nak kongsikan satu perkara yang sangat penting untuk bisnes anda. Awak pernah dengar tak pasal Facebook Pixel? Tahu bagaimana pixel ni berfungsi? Ok pinjamkan saya 5 minit saja dari masa awak untuk saya terangkan secara ringkasnya bagaimana pixel berfungsi dan kelebihannya. Facebook Pixel secara ringkasnya adalah sebuah rangkap code (javascript) yang diletakkan […]

How to rocket your online sales – Najib Asaddok [Part 2]

Hi Guys , Nama saya Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran saya adalah membantu usahawan yang berniaga secara online untuk menguruskan order dan jualan tanpa perlu pantauan setiap masa dangan cara menguruskan segala urusan perniagaan menggunakan ecommerce sistem dan website. Ok perkongsian ilmu dari Sifu Najib Asaddok siri kedua. Jika anda terlepas siri yg lepas […]

How to rocket your online sales – Najib Asaddok [Part One]

Hi, Nama saya Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran saya adalah membantu usahawan yang berniaga secara online untuk menguruskan order dan jualan tanpa perlu pantauan setiap masa dangan cara menguruskan segala urusan perniagaan menggunakan ecommerce sistem dan website. Ok baru saja habis rawatan susulan sekembalinya dari MMMMac2016. Dua kelas susulan yang di anjurkan oleh RICHWORKS […]

EMAIL MERUPAKAN PUNCA UTAMA SESEBUAH PERNIAGAAN DIISTIHAR MUFLIS!

Baru habis 3hari MMM Mac 2015 bersama Dr Azizan, rasa cm betul2 buat penat je pergi untuk 3 hari ni. Jumaat Sabtu Ahad. Hi semua. Ok ada share satu story sikit pengalaman di seminar MMM Dr Azizan. So ni yg kli kedua. First aritu awal mac utk seminar IMKK. Yg peliknya setiap kali abis je […]

The End of Advertising As We Know It

The ultimate end of the media world (or, broader, the modern commercial world) as we know it probably began more recently than with the advent of the Internet. It likely began with the introduction of the DVR in 1999. Both TiVo and ReplayTV (with Marc Andreessen as an investor) launched at the Consumer Electronics Show […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo