Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di kawasan itu. Kenapa? kerana tujuan utama permasaran adalah untuk bagi orang nampak. Dahulu jika kita buka kedai di hujung kampung atau di dalam hutan akan kurang sambutan nya berbanding dengan kedai di pekan atau di simpang-simpang jalan. Namun dengan arus teknologi yang kian hebat, ramai perniagaan-pernigaan hebat hanyalah bermula dari rumah sahaja. Ini kerana kedai… Read More

Continue Reading

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap. Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat. Dalam blog post bagi value. Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang. Bagi insight! Real testimoni! Real result! Zaman dah berubah. Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah… Read More

Continue Reading

Kenapa prospek tak membeli daripada anda?

Prospek boleh kata dan bagi macam-macam sebab. Tapi betul ke sebab yang dia kata tu? Atau itu cuma alasan je. Jadi anda kena korek apa sebab sebenar tu. Contoh 1: A: Saya nak kena tanya suami dulu. B: Boleh puan. Puan rasa suami puan akan tanya apa-apa soalan ke tentang perkara ni? A: Rasanya ada. B: Apa agaknya soalan yang akan dia tanya? A: Rasanya dia akan tanya pasal harga. B: Oh begitu. Selain daripada harga? A: Itu je kot. B: Puan rasa dia akan cakap apa pasal harga ni? A: Dia akan cakap mahal. B: Saya pun rasa macam tu. Puan pula rasa macam mana dengan harga ni? A:… Read More

Continue Reading

COST PER ENGAGEMENT – CAMNE KIRA ?

” COST PER ENGAGEMENT ” – CAMNE KIRA ? Abam nak kongsikan sikit cara nak baca data FB ADS . ——- RESULTS : 3 ENGAGEMENT REACH : 259 COST : RM0.15 CPE AMOUNT SPENT : RM0.45 ——- Senang jer … Tengok “AMOUNT SPENT” , ni jumlah duit yang dah di gunakan untuk IKLAN tu ‘BERJALAN’ . RM0.45 jumlah yang telah di CAJ . Dari jumlah 45sen ini , hanya 3 “ENGAGEMENT” sahaja iklan tu dapat . Maka , setiap “ENGAGEMENT” tadi KOS adalah RM0.15 . [ RM0.45 / 3 Engagement = RM0.15 per engagement ] ——- Ok ? Senang jer kan … . Kalau dah faham abam nak kongsikan sikit… Read More

Continue Reading

5 KEPENTINGAN WEBSITE UNTUK PEMASARAN BISNES

#1 – UNTUK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG ANDA Kalau anda tak ada website,macam mana pelanggan nak tahu maklumat lanjut tentang produk anda, lokasi anda berniaga, bisnes anda berdaftar atau tidak dan sebagainya   #2 – BOLEH SHARE KEPAKARAN ANDA Anda boleh kongsikan kepakaran anda sperti tips, khidmat soal jawab, atau nasihat dengan menggunakan website anda sendiri dan link kan website anda dengan media social yang anda ada   3# – CARA ALTENATIF TARIK PELANGGAN Dengan offline marketing, anda kena carik orang untuk edar bahan promosi dan perlukan kos, Dengan cara altenatif hanya perlukan staff untuk sediakan bahan untuk di upload dan monitor PM pelanggan   #4 – PELUANG BISNES YANG… Read More

Continue Reading

Kenapa Website Kami Kill Market?!

Kenapa Ecommerce Website kami RM450? Ramai yang bertanya soalan kenapa kami jual website harga murah. Ada yang bertanya kerana gembira setelah lama nak kan website yang mampu milik Ada jugak yang bertanya sebab tak suka dengan harga kami yang terlalu murah Ohh pastinya ada kisah di sebalik kisah! Hai semua, pada yang belum kenal saya meh saya kenalkan diri. Saya Ifwat Ibrahim. Saya seorang software engineer. Kerja saya adalah dengar apa problem orang dan buat system untuk atasi masalah mereka. Tukar sistem dari manual process kepada sistem berkomputer. Kebanyakan nya masalah tak mampu handle system manual, jadi saya bertanggungjawab untuk convertkan system manual yang sedia ada kepada system elektonik yang… Read More

Continue Reading

Pentingnya Website Dalam Perniagaan

Assalammualaikum dan selamat bercuti kpd mereka yang bercuti 4 hari minggu ni 🙂 Yang pulang ke kampung halaman kami doakan semoga selamatlah segala nya. Cuti panjang cmni pasti ramai yang ingin habis masa bersama ahli keluarga dgn sgt berkualiti bukan? Jadi camna kalian nk fokus dalam menguruskan bisnes? Tahu tak dengan adanya website bole buat tuan puan bercuti sambil duit masuk kedalam akaun kalian tanpa pengawasan? Kurang faham? Cmni sebagai contoh kalian menjual jubah, bila ada pembeli hari cuti ni, bila jubah tu akan di POS? Kalau situasi kita pada hari ni (24/12/15) cuti sampai 4 hari. Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad so pasti tuan puan akan mula pos product… Read More

Continue Reading

WHY YOUR BUSINESS NEED AN E-COMMERCE WEBSITE

  Part One – Accessibility  The Internet never sleeps, and every portal you offer online gives your business a virtual 24-hour showroom. This allows potential customers to research your product or service after business hours, and in the privacy of their own home. If you sell products, an online store allows for 24-hour order placement to capture a sale as soon as a customer is interested, as opposed to waiting for your brick-and-mortar store to open, by which time the urge to buy may have passed. Part Two – Brand Building At its core, “brand building” actually means building a potential customer’s trust in your company or product. Providing an… Read More

Continue Reading