Category Archives: Knowledge Sharing

Cara turunkan bounce rate? Apa impaknya?

cara turunkan bounce rate

Cara turunkan bounce rate? Sebelum itu apa kejadahnya “Bounce Rate” ni dan apa pula impaknya kepada ranking website? Sebenarnya bounce rate ni bagus tinggi ke rendah? Setiap usahawan biasanya sudah website atau juga blog untuk untuk perniagaan mereka. Bagus kerana ianya antara langkah penting untuk memulakan sesebuah perniagaan. Tapi anda pernah tahu tak berapa Bounce […]

Twitter Paid Review

Hi korang. Ada post sebelum ni kami share pasal Paid Review IG kan? Ini entry pasal “Twitter Paid Review” pula. Tak sangka ramai juga orang search pasal IG tu. So entry kali kite org short list kan twitter account yang ada buat paid review dengan harga-harga yang ok lah. (semoga murah rezeki korang semua) OK! Jom […]

COPYWRITING TIPS – GAMBAR TEMBAK HATIMU!

[COPYWRITING] TIPS GAMBAR TEMBAK HATIMU! . Alahai, lamanya masa nak update pasal post terbaru ni. . Kepada yang setia menunggu tahniah diucapkan. . Okey, tak nak banyak mengarut. Hari ni cerita pasal gambar. Bab gambar ni sebenarnya yang paling leceh nak buat. . Tapi, sebelum tu. Saya nak ingatkan yang saya telah kongsikan mengenai:- . Episod […]

Apa Itu BIG WHY dan kenapa ia penting?

Big why dan kepentingannya

Apa itu BIG WHY dan kenapa ianya penting? BIG Y mungkin anda pernah dengar sebelum ni. Tapi apa maksud yang sebenarnya? Ada orang cakap BIG Y adalah niat utama kita kenapa nak buat bisnes. Ramai yang bagi tahu nak buat bisnes ni sebab nak:- >Balas jasa mak ayah. >Nak bagi lebih keseronokan & kelesaan kepada […]

Website Mengurangkan Kos Perniagaan

Website Mengurangkan Kos Perniagaan – Petikan akhbar Kosmo 29 Disember 2017 KUALA LUMPUR – Penggunaan laman web yang dilengkapi ciri-ciri pembayaran online mampu mengurangkan kos perniagaan sehingga 20 peratus dan dalam masa yang sama meningkatkan perolehan perniagaan sehingga 80 peratus melalui pengurangan kos operasi. Pengarah Urusan syarikat perunding Teknologi Maklumat (IT), (Anggur Solutions) Muhamad Ifwat Ibrahim […]

Bagaimana hendak “Automate” kan bisnes anda?

Salam satu nubis! Haritu sy ade buat live sebab nak tiru abam Khairi Ariff macam mana nk transfer kepakaran u dekat team supaya bisnes u boleh jadi autopilot mcm Empayar Kerabat skarang.. Tapi video tuu telah di delete ketika minda separa sedar.. Kali ni sy buat secara penulisan ‘ How To Automate Your Business ‘. […]

Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di […]

Tips Mudah Dapatkan Keywords untuk SEO dan Iklan

Saya tahu disini ramai peniaga online. Ini salah satu tools yang saya gunakan untuk skodeng keyword dari google. Fbads dan google ada perkaitannya. Katalah anda jual ubat kurus. Bila saya google produk kurus, saya dapat 450 keyword pasal produk kurus. Dan yang paling tinggi adalah makanan diet. So, macam mana nak main? Dalam cw anda, […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo