Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. – Lelaki (25-34) – Lelaki (35-44) – Wanita (25-34) – Lelaki (35-44) Setiap satu set biasa kan untuk mulakan dengan bajet yg rendah (RM5-RM10). Biarkan selama seminggu. Pastu tengok mana yang paling bagus resultnya naikkan bajet. Jangan mendadak. Naikkan dalam satu hingga dua kali ganda saja. kemudian beberapa hari baru naikkan lagi. Dan seterusnya. Bagi… Read More

Continue Reading

7 BENDA YANG PERLU ADA DALAM COPYWRITING ANDA

Kalau cooywriting tak cukup benda ni, ia jadi macam makan maggi guna air yang tak berapa panas Jom kita check satu-satu, . 1. HEADLINE Pastikan headline kita ringkas je. Saya suka guna headline dengan kesemuanya guna HURUF BESAR untuk bezakan headline dengan subline . 2. SUBLINE Subline berada di perenggan kedua cw kita. Pastikan ayat dalam subline ni ada kaitan dengan headline ya, dan ia menjadi penyambung yg baik untuk membawa pembaca ke bahagian body text pula. . 3. BODY TEXT Bahagian paling panjang dlm cw kita. Pastikan setiap perenggan dan setiap ayat ditulis tidak terlalu panjang. Dalam body text la kita nak tulis apa produk kita, cara guna, made… Read More

Continue Reading

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap. Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat. Dalam blog post bagi value. Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang. Bagi insight! Real testimoni! Real result! Zaman dah berubah. Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah… Read More

Continue Reading

MENGEJAR PROSPEK BERDASARKAN LOKASI 

Aku rasa strategi ni sesuai untuk orang yang buat niche pelancongan.  Sebab apa?  Sebab ia boleh digunakan untuk follow up promotion atau juga retargeting. Contoh: Katakan kau ada bisnes melancong ke Krabi. Kau nak target audience baru, besar kos untuk educate mereka-mereka ni. Cara yang jimat kos adalah dengan menyasarkan kepada orang yang dah pernah ke Krabi dan sekarang duduk Malaysia/ Kuala Lumpur/ Johor – ikut suka hati kau.  Kau sekadar ingatkan mereka akan apa yang best kat Krabi buat mereka terkenang-kenang, dan offer meleleh kau ada. GAMBARAN Gambaran dia macam orang yang dah makan KFC, dia je tahu betapa sedapnya KFC itu. Jadi, nak educate dia senang sikit, bagi… Read More

Continue Reading

Adakah Pemasaran Online di Malaysia Mati Sebelum Ia Bermula?

Saya: ‘Hai, bagaimana boleh saya membantu anda mempromosikan jenama anda dalam talian?’ Pelanggan # 1: ‘Saya tidak fikir pasaran Malaysia bersedia untuk pemasaran dalam talian.’ Saya: ‘Bagaimana begitu? Terdapat pergeseran paradigma dalam pola penggunaan media hari ini, dengan sejumlah besar bola mata yang berpindah dari media tradisional ke media dalam talian melalui peranti dengan keupayaan Internet. ‘ Pelanggan # 2:’Saya masih tidak merasakan pasaran Malaysia cukup matang untuk pengiklanan dan pembelian dalam talian …’ Setelah memulakan operasi di Malaysia untuk sementara waktu, kami mendapati syarikat-syarikat di Malaysia masih tidak menerima pemasaran dalam talian, yang mengejutkan. Media digital di Malaysia bersedia untuk pertumbuhan yang meletup dan telah mula menjadi terkenal sebagai… Read More

Continue Reading

Customer Avatar?

Ramai SALAH FAHAM yang Customer Avatar ini tujuannya hanya satu – untuk dapatkan lebih banyak pelanggan baru yang menyukai produk kita. . Sebenarnya ia lebih luas daripada itu. . Salah faham ini berpotensi menyebabkan kau RUGI WANG kau, RUGI HAYAT kau, RUGI TENAGA kau. Jadi, mari fahami bersama-sama untuk elakkan kerugian-kerugian ini. . . Q1: Apa itu Customer Avatar? Ada banyak panggilan untuk Customer Avatar ni. Contohnya, Customer Avatar/Personas, Buyer Avatar/ Personas, Marketing Avatar/ Personas, dan sebagainya. Namun, secara ringkasnya ia membawa maksud ‘satu gambaran maya tentang pelanggan kau. . “Pelanggan kau” ini boleh jadi ‘pelanggan yang mudah untuk kau close jualan’, ‘pelanggan yang suka dan cinta produk kau’, ‘pelanggan… Read More

Continue Reading

Guide Buat Iklan Power

Apa sebenarnya yang patut kita tulis pada iklan?Masing masing tertanya tanya macamana nak hasilkan iklan yang power. Dulu saya pun begitu. . Sebenarnya kan Takde ayat ajaib. Takde trick canggih manggih. Takde ayat bombastik dan janji manis tahap potong kaki. . Asas sebenar untuk hasilkan iklan yang power ialah –> kenal segmen pelanggan sasaran dengan detail –> sampaikan mesej dengan tepat dan kene dengan isu –> guna weapon yang sesuai . Kata coach saya “tahu siapa pelanggan sasaran anda” Atau shotpomnye KTM Bukan ketapi tanah melayu tapi.. ‘Key Target Market’ produk/servis yang kita bakal buat. . Bila dah kenal KTM kita luar dalam Baru mudah nak offer apa yang mereka… Read More

Continue Reading

Paid Review Insta

Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 silkcloset 0199215000 11 lolinashop 0108974591 12 Aqraa Boutique +60133917357 13 cuti2.checkin.checkout 0175397187 14 cintafascia 0123078525 15 my_ikat +60183205831 16 nhbsecret +60192565953 17 aimi Missvintageshop_ 0132500736 18 famirafaa 0139770393 19 nineoctober 0129024633 20 qisnaraa_fashionstyle +60166720775 21 boongalalang 0197938848 22 lilqarmaa 0149301585 23 luffmoomoo 0166635736 24 niababyworld 0173888933 25 gerobokmn 0137554934 26 malisashoes 0126325576 27 almarikosong 0172575526 28 AF_gadget 0172653465 29 shawlsayucinta 0174379088… Read More

Continue Reading

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada cabaran, ada pengajaran atau mesej. Hero disini kita letak namanya IKA. Musuh adalah kulit berjerawat. Cabaran adalah nak interview kerja, asyik tak dapat kerana muka berjerawat. Cuba produk sama je. Mesej adalah bila gunakan product ni, kulit improve. ——- Nah saya bagi Ramai orang tak pandang paras rupa. Betul Ke? —– Tiga minggu lepas kat… Read More

Continue Reading

Apa cerita sekarang?

Perasan tak setiap kali raya bila jumpa sedara mara, lagi-lagi yang sama umur tu mesti akan tanya soalan yang sama… “apa cerita sekarang?”. Atau… “Bisnes macam mana sekarang?”. . . Saya tak tahu anda… tapi saya akan dapat soalan yang sama setiap tahun! Dan jawapan saya pula… Alhamdulillah bisnes ada sales. Berulang kali saya selalu pesan, tujuan utama dalam bisnes adalah untuk dapatkan sales! Saya tak kira apa passion anda, tujuan anda, matlamat bisnes anda atau apa yang anda perjuangkan. Anda tetap perlukan customer untuk bisnes anda terus berjalan. Cuba strategi baru dalam bisnes tak menjanjikan anda sales! Anda tak boleh berharap buat affiliate, dropship, paid traffic, email marketing, shopify… Read More

Continue Reading