Category Archives: Knowledge Sharing

MENGEJAR PROSPEK BERDASARKAN LOKASI 

Aku rasa strategi ni sesuai untuk orang yang buat niche pelancongan.  Sebab apa?  Sebab ia boleh digunakan untuk follow up promotion atau juga retargeting. Contoh: Katakan kau ada bisnes melancong ke Krabi. Kau nak target audience baru, besar kos untuk educate mereka-mereka ni. Cara yang jimat kos adalah dengan menyasarkan kepada orang yang dah pernah […]

Adakah Pemasaran Online di Malaysia Mati Sebelum Ia Bermula?

Saya: ‘Hai, bagaimana boleh saya membantu anda mempromosikan jenama anda dalam talian?’ Pelanggan # 1: ‘Saya tidak fikir pasaran Malaysia bersedia untuk pemasaran dalam talian.’ Saya: ‘Bagaimana begitu? Terdapat pergeseran paradigma dalam pola penggunaan media hari ini, dengan sejumlah besar bola mata yang berpindah dari media tradisional ke media dalam talian melalui peranti dengan keupayaan […]

Customer Avatar?

Ramai SALAH FAHAM yang Customer Avatar ini tujuannya hanya satu – untuk dapatkan lebih banyak pelanggan baru yang menyukai produk kita. . Sebenarnya ia lebih luas daripada itu. . Salah faham ini berpotensi menyebabkan kau RUGI WANG kau, RUGI HAYAT kau, RUGI TENAGA kau. Jadi, mari fahami bersama-sama untuk elakkan kerugian-kerugian ini. . . Q1: […]

Guide Buat Iklan Power

Apa sebenarnya yang patut kita tulis pada iklan?Masing masing tertanya tanya macamana nak hasilkan iklan yang power. Dulu saya pun begitu. . Sebenarnya kan Takde ayat ajaib. Takde trick canggih manggih. Takde ayat bombastik dan janji manis tahap potong kaki. . Asas sebenar untuk hasilkan iklan yang power ialah –> kenal segmen pelanggan sasaran dengan […]

Paid Review Insta. Check it out

Paid review IG

Paid Review Insta dengan harga berpatutan Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 […]

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada […]

Apa cerita sekarang?

Perasan tak setiap kali raya bila jumpa sedara mara, lagi-lagi yang sama umur tu mesti akan tanya soalan yang sama… “apa cerita sekarang?”. Atau… “Bisnes macam mana sekarang?”. . . Saya tak tahu anda… tapi saya akan dapat soalan yang sama setiap tahun! Dan jawapan saya pula… Alhamdulillah bisnes ada sales. Berulang kali saya selalu […]

Kenapa prospek tak membeli daripada anda?

Prospek boleh kata dan bagi macam-macam sebab. Tapi betul ke sebab yang dia kata tu? Atau itu cuma alasan je. Jadi anda kena korek apa sebab sebenar tu. Contoh 1: A: Saya nak kena tanya suami dulu. B: Boleh puan. Puan rasa suami puan akan tanya apa-apa soalan ke tentang perkara ni? A: Rasanya ada. […]

COST PER ENGAGEMENT – CAMNE KIRA ?

” COST PER ENGAGEMENT ” – CAMNE KIRA ? Abam nak kongsikan sikit cara nak baca data FB ADS . ——- RESULTS : 3 ENGAGEMENT REACH : 259 COST : RM0.15 CPE AMOUNT SPENT : RM0.45 ——- Senang jer … Tengok “AMOUNT SPENT” , ni jumlah duit yang dah di gunakan untuk IKLAN tu ‘BERJALAN’ […]

Teknik Exclude Warga Asing Dalam Setting FB Ads

TEKNIK EXCLUDE bangla, indon, abang karpet, dan seangkatan dengannya . 1. Buat video education berkaitan dengan produk dalam BAHASA MELAYU. Contoh anda jual produk whitening. Boleh la buat video education pasal bahan berbahaya ke, tips semulajadi putihkan kulit ke, dan sebagainya yang difikirkan sesuai tapi menarik . 2. Elakkan buat video yang jenis kelakar. Buat […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo