Category Archives: Knowledge Sharing

3 TIPS MEMBINA RAVING FANS YG AKAN MEMBELI

RAMAI DAH TAHU TAPI TAK BUAT PUN Assalamualaikum dan Salam Sejahtera , dah lama abang tak menulis. Busy dgn promo raya. Alhamdullillah dah settle semua, abang nak share mcm mana kita nak build fans/audience yg membeli. . Sebab abang baca ramai complaint pasal sales/pm dan wassep krik2. . Bagi abg first thing dalam business kita […]

5 KEPENTINGAN WEBSITE UNTUK PEMASARAN BISNES

#1 – UNTUK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG ANDA Kalau anda tak ada website,macam mana pelanggan nak tahu maklumat lanjut tentang produk anda, lokasi anda berniaga, bisnes anda berdaftar atau tidak dan sebagainya   #2 – BOLEH SHARE KEPAKARAN ANDA Anda boleh kongsikan kepakaran anda sperti tips, khidmat soal jawab, atau nasihat dengan menggunakan website anda […]

Branding dulu ke website dulu?

Salam dan hi. Always always always kami diajukan dengan soalan ni. Malah ada jugak yang beranggapan branding jauh lebih penting berbanding web. Tak salah! Memang betul. Branding tersangat penting. Malah boleh jadi ia lebih penting dari web. Yelah kalau brand tak famous apa guna ada website tapi tiada visitor kan? Okay sekarang kita cerita pasal […]

Nak kurangkan cost marketing?

Kurangkan kos marketing. Lama-lama otak jem, sebab ianya akan naik semula. Sudah 3tahun buat marketing pun masih salit kepala nak fikir HEADLINE MEMUKAU ke? Masih taruh cinta dengan ZERO KOS Marketing? Sudah-sudah lah… Jika Anda sebagai owner business, dan masih dalam keadaan sebegini. Follow 4 Step simple ni supaya business lebih mudah berkembang. Step 1 […]

Kenapa Website Kami Kill Market?!

iklankan perniagaan secara percuma di surat khabar dengan plan unlimited plan

Kenapa Ecommerce Website kami RM450? Ramai yang bertanya soalan kenapa kami jual website harga murah. Ada yang bertanya kerana gembira setelah lama nak kan website yang mampu milik Ada jugak yang bertanya sebab tak suka dengan harga kami yang terlalu murah Ohh pastinya ada kisah di sebalik kisah! Hai semua, pada yang belum kenal saya […]

Intensif Jutawan Industri – #DAO

Hai awak apa khabar? Moga sihat walafiat hendaknya. Ok nak bagitau yang saya nak cerita satu berita gembira ni. Alhamdulillah kan haritu saya ada cerita pasal kami join kelas IMKK Dr. Azizan Osman kan? Bila program DAO mesti kat luar dewan ada jual macam-macam product Richworks. Ada satu benda yang saya sangat tertarik masa tu iaitu kotak […]

INI 5 CHECKLIST PALING GILA UNTUK ANDA GUNA SEMASA MENULIS ARTIKEL BLOG VIRAL

INI 5 CHECKLIST PALING GILA UNTUK ANDA GUNA SEMASA MENULIS ARTIKEL Buat blog bukan senang Memerlukan ketabahan yang lain macam Maksudnya, luar dari kebiasaan Jadi, kami sediakan checklist alike Tapi, sebenarnya dah macam SOP menulis content untuk blog 1 – RANCANG & KAJI TOPIK – Boleh guna Google Keyword Tools untuk kaji keyword yang pembaca […]

Bagaimana FB Pixel bantu Marketing?

Hi! Okay, harini saya nak kongsikan satu perkara yang sangat penting untuk bisnes anda. Awak pernah dengar tak pasal Facebook Pixel? Tahu bagaimana pixel ni berfungsi? Ok pinjamkan saya 5 minit saja dari masa awak untuk saya terangkan secara ringkasnya bagaimana pixel berfungsi dan kelebihannya. Facebook Pixel secara ringkasnya adalah sebuah rangkap code (javascript) yang diletakkan […]

How to rocket your online sales – Najib Asaddok [Part 2]

Hi Guys , Nama saya Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran saya adalah membantu usahawan yang berniaga secara online untuk menguruskan order dan jualan tanpa perlu pantauan setiap masa dangan cara menguruskan segala urusan perniagaan menggunakan ecommerce sistem dan website. Ok perkongsian ilmu dari Sifu Najib Asaddok siri kedua. Jika anda terlepas siri yg lepas […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo