Intensif Jutawan Industri – #DAO

Hai awak apa khabar? Moga sihat walafiat hendaknya. Ok nak bagitau yang saya nak cerita satu berita gembira ni. Alhamdulillah kan haritu saya ada cerita pasal kami join kelas IMKK Dr. Azizan Osman kan? Bila program DAO mesti kat luar dewan ada jual macam-macam product Richworks. Ada satu benda yang saya sangat tertarik masa tu iaitu kotak DVD yang tajuknya “Intensif Jutawan Industri” Harga dia RM1997, masa tu offer price jadi RM997 dalam kotak ada 10keping DVD yang dirakam sepanjang program IJI. Tapi masa tu tak dapat nak beli sebab saya prefer untuk daftar the next program selepas IMKK, iaitu program MMM. So melepas kan lah hasrat nak beli DVD “Intensif Jutawan… Read More

Continue Reading

INI 5 CHECKLIST PALING GILA UNTUK ANDA GUNA SEMASA MENULIS ARTIKEL BLOG VIRAL

INI 5 CHECKLIST PALING GILA UNTUK ANDA GUNA SEMASA MENULIS ARTIKEL Buat blog bukan senang Memerlukan ketabahan yang lain macam Maksudnya, luar dari kebiasaan Jadi, kami sediakan checklist alike Tapi, sebenarnya dah macam SOP menulis content untuk blog 1 – RANCANG & KAJI TOPIK – Boleh guna Google Keyword Tools untuk kaji keyword yang pembaca taip untuk cari topik yang mereka nak – Boleh guna Twitter Lihat trending untuk topik panas – Well, Google Search pun boleh, 2 – MULA MENULIS – Perenggan cukup lah 3 baris sahaja Sekitar 75-100 perkataan – Masukkan gambar setiap 300 perkataan – Guna subheadline untuk subtopik baru – Headline mesti mengancam – Rajinkan diri… Read More

Continue Reading

Bagaimana FB Pixel bantu Marketing?

Hi! Okay, harini saya nak kongsikan satu perkara yang sangat penting untuk bisnes anda. Awak pernah dengar tak pasal Facebook Pixel? Tahu bagaimana pixel ni berfungsi? Ok pinjamkan saya 5 minit saja dari masa awak untuk saya terangkan secara ringkasnya bagaimana pixel berfungsi dan kelebihannya. Facebook Pixel secara ringkasnya adalah sebuah rangkap code (javascript) yang diletakkan pada sebuah laman website atau blog dengan fungsi untuk merakam data pengunjung yang datang. FB Pixel memiliki cara kerja yang sama seperti code website stats dan tracker online yang lain, seperti Google Analytics. Bezanya, FB Pixel digunakan tak hanya untuk mencatat data kunjungan semata, melainkan juga sebagai “bahan penting” dalam membuat website custom audience, salah satu… Read More

Continue Reading

How to rocket your online sales – Najib Asaddok [Part 2]

Hi Guys , Nama saya Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran saya adalah membantu usahawan yang berniaga secara online untuk menguruskan order dan jualan tanpa perlu pantauan setiap masa dangan cara menguruskan segala urusan perniagaan menggunakan ecommerce sistem dan website. Ok perkongsian ilmu dari Sifu Najib Asaddok siri kedua. Jika anda terlepas siri yg lepas boleh baca DI LINK NI Pada post kali ni saya nak share apa yang telah di kongsikan oleh Sifu Najib antaranya adalah : EMPAT PERKARA DALAM MARKETING Nampak – Siapa orang yang kita nak dia nampak tentang bisnes kita dan berapa ramai? Wajib untuk tahu siapa targeted audience kita supaya kita tak membazir kos untuk… Read More

Continue Reading

How to rocket your online sales – Najib Asaddok [Part One]

Hi, Nama saya Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran saya adalah membantu usahawan yang berniaga secara online untuk menguruskan order dan jualan tanpa perlu pantauan setiap masa dangan cara menguruskan segala urusan perniagaan menggunakan ecommerce sistem dan website. Ok baru saja habis rawatan susulan sekembalinya dari MMMMac2016. Dua kelas susulan yang di anjurkan oleh RICHWORKS Alhamdulillah telah saya hadiri iaitu SMS Fundamental Marketing by Puan Nora (2 April 2016) How to Rocket Your Online Sales by Najib Asaddok (4 April 2016) Jadi Alhamdullah rasa sangat banyak benda yang saya nak kongsikan bersama anda, kerana terlalu banyak then mungkin saya akan kongsikan sebahagian-sebahagian secara bersiri dalam email atau video Insyaallah. [SIRI 1]… Read More

Continue Reading

EMAIL MERUPAKAN PUNCA UTAMA SESEBUAH PERNIAGAAN DIISTIHAR MUFLIS!

Nota: Video ni salah script sebenarnya bukan IMKK, tp MMM. Maaf ya. Maklum lah buat video pukul 2 pagi. 😀 Baru habis 3hari MMM Mac 2015 bersama Dr Azizan, rasa cm betul2 buat penat je pergi untuk 3 hari ni. Jumaat Sabtu Ahad. Hi semua. Nama Ifwat Ibrahim. Pengarah Teknikal Anggur Solutions. Kepakaran kami adalah membantu usahawan untuk mempunyai lebih banyak masa bersama keluarga atau rakan2 tanpa perlu sibukkan diri asik bersama whatsapp setiap masa tak habis2 sehingga terabai waktu2 berkualiti untuk diri sendiri dengan alasan utk menguruskan bisnes. Sistem e-commerce website kami dapat membantu anda manage order dan payment untuk terus masukke database tanpa perlu pengawasan anda dgn dengan… Read More

Continue Reading

Pentingnya Website Dalam Perniagaan

Assalammualaikum dan selamat bercuti kpd mereka yang bercuti 4 hari minggu ni 🙂 Yang pulang ke kampung halaman kami doakan semoga selamatlah segala nya. Cuti panjang cmni pasti ramai yang ingin habis masa bersama ahli keluarga dgn sgt berkualiti bukan? Jadi camna kalian nk fokus dalam menguruskan bisnes? Tahu tak dengan adanya website bole buat tuan puan bercuti sambil duit masuk kedalam akaun kalian tanpa pengawasan? Kurang faham? Cmni sebagai contoh kalian menjual jubah, bila ada pembeli hari cuti ni, bila jubah tu akan di POS? Kalau situasi kita pada hari ni (24/12/15) cuti sampai 4 hari. Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad so pasti tuan puan akan mula pos product… Read More

Continue Reading

WHY YOUR BUSINESS NEED AN E-COMMERCE WEBSITE

  Part One – Accessibility  The Internet never sleeps, and every portal you offer online gives your business a virtual 24-hour showroom. This allows potential customers to research your product or service after business hours, and in the privacy of their own home. If you sell products, an online store allows for 24-hour order placement to capture a sale as soon as a customer is interested, as opposed to waiting for your brick-and-mortar store to open, by which time the urge to buy may have passed. Part Two – Brand Building At its core, “brand building” actually means building a potential customer’s trust in your company or product. Providing an… Read More

Continue Reading