Kenapa Website Kami Kill Market?!

iklankan perniagaan secara percuma di surat khabar dengan plan unlimited plan

Kenapa Ecommerce Website kami RM450?

Ramai yang bertanya soalan kenapa kami jual website harga murah. Ada yang bertanya kerana gembira setelah lama nak kan website yang mampu milik

Ada jugak yang bertanya sebab tak suka dengan harga kami yang terlalu murah

Ohh pastinya ada kisah di sebalik kisah!

Hai semua, pada yang belum kenal saya meh saya kenalkan diri. Saya Ifwat Ibrahim. Saya seorang software engineer. Kerja saya adalah dengar apa problem orang dan buat system untuk atasi masalah mereka. Tukar sistem dari manual process kepada sistem berkomputer.

Kebanyakan nya masalah tak mampu handle system manual, jadi saya bertanggungjawab untuk convertkan system manual yang sedia ada kepada system elektonik yang lebih automatic dan secara tidak langsung mengurangkan kerja manusia

Nak dijadikan cerita, raya tahun lepas saya dan isteri mula nk belajar berniaga, Kami cipta brand pakaian kami sendiri. Jadi tahu lah. Brand baru ni product bukan banyak pun. Masa tu kami keluarkan satu design baju ibu dan anak. Adalah dalam 6 warna cmtu.

So waktu nk launch product saya pun nak carik website utk brand pakaian tu. Nak ecommerce website yang support online payment gateway.

Dan paling murah yg dpt kiteorg jumpa harganya 1k++

Yes, bagi perniaga yang yang dah lama dlm industry mmg xde hall ah kan takat 1k tu. Tp bg kiteorg yang masa tu product belum smpi 10 product pun terasa mcm agak mahal jugak lah.

Wife cakap xperlu website lagi pun xpe. Tapi sperti yang sifu kami ckp lah. Kenali pesaing. Apa kelebihan dieorg pastikan kita ada. Apa kelemahan dieorang kita atasi. So brand2 fashion muslimah ni. Yang top2 semua ada website beb.

mockup_mylaraskincare

Dari situ lah tercetus nya satu idea  yang saya yakin dapat bantu ramai orang.

Alhamdulillah sekarang ni ramai dah perniaga-perniaga muda yang mula berniaga. Kebanyakkan nya mmg xde website lagi.

Adakah dieorang mmg taknak ada website utk product dieorg??

Ofkos NOT! Mana2 bisnes owner rata2 nak ada website supaya product dieorg Nampak sama level dgn brand2 yang dah lama bertapak.

Tapi kebayakkannya hold hasrat utk ada website sebab rasa kurang berbaloi nak bayar ribu-riban sbb product dieorg baru sikit bilangannya.

Sebab tulah saya dan team bercadang untuk buat plan ecommerce website pada harga bajet. Tujuan mmg khas untuk bantu bisnes yg baru dan product belum cukup banyak. Dibawah 10product tu kira sesuai lah untuk dibantu.

Alhamdulillah ramai yang bagitahu yang dah lama cari website harga bajet cmni. Kebanyakkan mereka semua mmg product dalam 3-4 product cmtu

Tak berkurang juga ramainya yang mesej kami sbb jual website harga murah. Kill Market katanya.

12698473_1680775605534048_5630219204856667529_o

Ok meh sini saya explain. Kill market tu bila product ko sebijik dgn product orang lain tapi ko jual murah. Tu mmg lah kill market.

Tapi klu terang2 kau kurangkan bahan-bahan nya, bahan x sebanyak bahan orang lain kira padan lah nk letak harga rendah.

Contoh Airasia, ko nak ckp yang Airasia kill market? Tak de der.

Airasia tiket murah sebab seat dia kecik berbanding MAS, xde makanan, kalau nak makan extra cas. Insurance x termasuk dgn harga tiket. Then berpaututan lah tiket dia murah. Dia bukan kill market

mockup_biztunai

Macam tu jugaklah harga ecommerce website kami starter plan ni. Harga RM450(aritu rm350 promo)

Support semua function2 ecommerce yang lain mcm catalog product, shopping cart, online payment gateway, checkout dan lain-lain. Semua support, cumanya kita limitkan sehingga 10 products saja yang boleh dimasukkan kan dlm catalog. Jika lebih 10 then boleh amik plan kita yang lain yang dari harga 1k hingga 3k++ untuk unlimited product

So kalau harga RM450 untuk 10 products tu ko ckap kill market then better g buat research betul-betul dulu.

Ada website yang support sampai 100 product harga Cuma 1k sahaja. RM1000 dibahagi dengan 100 products baru jatuh harga RM10 untuk satu product. Harga kiteorg RM450 untuk 10 products. Maknanya jatuh harga satu product RM45. Haa sapa yang kill market sekarang?

12698473_1680775605534048_5630219204856667529_o

Tu yang saya terang kat atas tadi, bukan nama kill market bila mana dikurangkan kelebihan sesuatu product tak sama dgn pesaing.

Starter plan kekurangan dr segi bilangan product yang di support. Hanya boleh sampai 10 product saja. Sbb tu harga dia RM450. Supaya brand owner yang product kurang 10 boleh lah adakan website untuk brand dieorg tanpa perlu kuar modal yang tinggi.

Klu product byk boleh jugak sign up plan unlimited products kami. Baru RM3997 harga. Ni mmg x kill market punya J klu nk yang ni boleh pm tepi 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *