Tag Archives: Ads

Twitter Paid Review

Hi korang. Ada post sebelum ni kami share pasal Paid Review IG kan? Ini entry pasal “Twitter Paid Review” pula. Tak sangka ramai juga orang search pasal IG tu. So entry kali kite org short list kan twitter account yang ada buat paid review dengan harga-harga yang ok lah. (semoga murah rezeki korang semua) OK! Jom […]

COPYWRITING TIPS – GAMBAR TEMBAK HATIMU!

[COPYWRITING] TIPS GAMBAR TEMBAK HATIMU! . Alahai, lamanya masa nak update pasal post terbaru ni. . Kepada yang setia menunggu tahniah diucapkan. . Okey, tak nak banyak mengarut. Hari ni cerita pasal gambar. Bab gambar ni sebenarnya yang paling leceh nak buat. . Tapi, sebelum tu. Saya nak ingatkan yang saya telah kongsikan mengenai:- . Episod […]

Apa Itu BIG WHY dan kenapa ia penting?

Big why dan kepentingannya

Apa itu BIG WHY dan kenapa ianya penting? BIG Y mungkin anda pernah dengar sebelum ni. Tapi apa maksud yang sebenarnya? Ada orang cakap BIG Y adalah niat utama kita kenapa nak buat bisnes. Ramai yang bagi tahu nak buat bisnes ni sebab nak:- >Balas jasa mak ayah. >Nak bagi lebih keseronokan & kelesaan kepada […]

Bagaimana hendak “Automate” kan bisnes anda?

Salam satu nubis! Haritu sy ade buat live sebab nak tiru abam Khairi Ariff macam mana nk transfer kepakaran u dekat team supaya bisnes u boleh jadi autopilot mcm Empayar Kerabat skarang.. Tapi video tuu telah di delete ketika minda separa sedar.. Kali ni sy buat secara penulisan ‘ How To Automate Your Business ‘. […]

Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di […]

Tips Mudah Dapatkan Keywords untuk SEO dan Iklan

Saya tahu disini ramai peniaga online. Ini salah satu tools yang saya gunakan untuk skodeng keyword dari google. Fbads dan google ada perkaitannya. Katalah anda jual ubat kurus. Bila saya google produk kurus, saya dapat 450 keyword pasal produk kurus. Dan yang paling tinggi adalah makanan diet. So, macam mana nak main? Dalam cw anda, […]

Flow Beriklan di Facebook

Tak kiralah kau baru fikir nak berniaga atau dah berniaga tapi rasa nak ubah strategi, bolehlah pertimbangkan flow ini. Pertimbangkan walau apa pun produk jualan kau.   PAGE Setting page kau spt country restriction (Malaysia only), Audience Selection Enabled – mudah nak split time boost post, Age restriction (18 and over – kuasa beli) ii. […]

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook Watch

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook […]

Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. […]

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo