Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di kawasan itu. Kenapa? kerana tujuan utama permasaran adalah untuk bagi orang nampak. Dahulu jika kita buka kedai di hujung kampung atau di dalam hutan akan kurang sambutan nya berbanding dengan kedai di pekan atau di simpang-simpang jalan. Namun dengan arus teknologi yang kian hebat, ramai perniagaan-pernigaan hebat hanyalah bermula dari rumah sahaja. Ini kerana kedai… Read More

Continue Reading

Tips Mudah Dapatkan Keywords untuk SEO dan Iklan

Saya tahu disini ramai peniaga online. Ini salah satu tools yang saya gunakan untuk skodeng keyword dari google. Fbads dan google ada perkaitannya. Katalah anda jual ubat kurus. Bila saya google produk kurus, saya dapat 450 keyword pasal produk kurus. Dan yang paling tinggi adalah makanan diet. So, macam mana nak main? Dalam cw anda, letakkan keyword ini. Sebagai contoh 18 makanan diet yang saya makan untuk dapat badan idaman. Ok, walaupun orang google tak akan jumpa post page anda, Ada kebarangkalian tinggi orang yang sama, akan search jugak di facebook Dan dia akan jumpa. Dan satu lagi, anda boleh try set interest agar selari dengan keyword ini ( diet… Read More

Continue Reading

Flow Beriklan di Facebook

Tak kiralah kau baru fikir nak berniaga atau dah berniaga tapi rasa nak ubah strategi, bolehlah pertimbangkan flow ini. Pertimbangkan walau apa pun produk jualan kau.   PAGE Setting page kau spt country restriction (Malaysia only), Audience Selection Enabled – mudah nak split time boost post, Age restriction (18 and over – kuasa beli) ii. Isikan dengan content berguna, supaya bila orang kunjungi page ni, dia jumpa sesuatu untuk dia stay/ follow/ like iii. Jangan cemarkan dengan content tak berkaitan untuk kurangkan pencemaran audience masa nak retargeting kelak. Fokus dengan related content sahaja.   AUDIENCE i. Buat like marketing untuk kumpulkan audience targeted yang kau akan kejar dengan iklan kau… Read More

Continue Reading
Facebook Watch

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook Watch” ini juga kelihatan seperti ala Youtube portal video paling popular waktu ini.   Apa yang menariknya Facebook Watch ini adalah ia juga berfungsi seperti TV yang mana punyai channel yang sudah terjadual intisari rancangannya seperti ber episod dan seumpamanya   Boleh pilih channel mana untuk dijadikan favorite dan follow episod videonya   Penonton juga… Read More

Continue Reading

Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. – Lelaki (25-34) – Lelaki (35-44) – Wanita (25-34) – Lelaki (35-44) Setiap satu set biasa kan untuk mulakan dengan bajet yg rendah (RM5-RM10). Biarkan selama seminggu. Pastu tengok mana yang paling bagus resultnya naikkan bajet. Jangan mendadak. Naikkan dalam satu hingga dua kali ganda saja. kemudian beberapa hari baru naikkan lagi. Dan seterusnya. Bagi… Read More

Continue Reading

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap. Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat. Dalam blog post bagi value. Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang. Bagi insight! Real testimoni! Real result! Zaman dah berubah. Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah… Read More

Continue Reading

Paid Review Insta

Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 silkcloset 0199215000 11 lolinashop 0108974591 12 Aqraa Boutique +60133917357 13 cuti2.checkin.checkout 0175397187 14 cintafascia 0123078525 15 my_ikat +60183205831 16 nhbsecret +60192565953 17 aimi Missvintageshop_ 0132500736 18 famirafaa 0139770393 19 nineoctober 0129024633 20 qisnaraa_fashionstyle +60166720775 21 boongalalang 0197938848 22 lilqarmaa 0149301585 23 luffmoomoo 0166635736 24 niababyworld 0173888933 25 gerobokmn 0137554934 26 malisashoes 0126325576 27 almarikosong 0172575526 28 AF_gadget 0172653465 29 shawlsayucinta 0174379088… Read More

Continue Reading

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada cabaran, ada pengajaran atau mesej. Hero disini kita letak namanya IKA. Musuh adalah kulit berjerawat. Cabaran adalah nak interview kerja, asyik tak dapat kerana muka berjerawat. Cuba produk sama je. Mesej adalah bila gunakan product ni, kulit improve. ——- Nah saya bagi Ramai orang tak pandang paras rupa. Betul Ke? —– Tiga minggu lepas kat… Read More

Continue Reading

COST PER ENGAGEMENT – CAMNE KIRA ?

” COST PER ENGAGEMENT ” – CAMNE KIRA ? Abam nak kongsikan sikit cara nak baca data FB ADS . ——- RESULTS : 3 ENGAGEMENT REACH : 259 COST : RM0.15 CPE AMOUNT SPENT : RM0.45 ——- Senang jer … Tengok “AMOUNT SPENT” , ni jumlah duit yang dah di gunakan untuk IKLAN tu ‘BERJALAN’ . RM0.45 jumlah yang telah di CAJ . Dari jumlah 45sen ini , hanya 3 “ENGAGEMENT” sahaja iklan tu dapat . Maka , setiap “ENGAGEMENT” tadi KOS adalah RM0.15 . [ RM0.45 / 3 Engagement = RM0.15 per engagement ] ——- Ok ? Senang jer kan … . Kalau dah faham abam nak kongsikan sikit… Read More

Continue Reading

Teknik Exclude Warga Asing Dalam Setting FB Ads

TEKNIK EXCLUDE bangla, indon, abang karpet, dan seangkatan dengannya . 1. Buat video education berkaitan dengan produk dalam BAHASA MELAYU. Contoh anda jual produk whitening. Boleh la buat video education pasal bahan berbahaya ke, tips semulajadi putihkan kulit ke, dan sebagainya yang difikirkan sesuai tapi menarik . 2. Elakkan buat video yang jenis kelakar. Buat video yang memang geng-geng tu tak kan tonton sampai habis. Sebab tu saya cadangkan buat video education . 3. Minimum durasi video 2 minit. Maksimum 3 minit. Pastu post kat fanpage . 4. Kalau tak nak run ads terus, follow langkah no. 5, kalau nak henjut ads terus, follow langkah no. 6 . 5. Video… Read More

Continue Reading