Tips Mudah Dapatkan Keywords untuk SEO dan Iklan

Saya tahu disini ramai peniaga online. Ini salah satu tools yang saya gunakan untuk skodeng keyword dari google. Fbads dan google ada perkaitannya. Katalah anda jual ubat kurus. Bila saya google produk kurus, saya dapat 450 keyword pasal produk kurus. Dan yang paling tinggi adalah makanan diet. So, macam mana nak main? Dalam cw anda, letakkan keyword ini. Sebagai contoh 18 makanan diet yang saya makan untuk dapat badan idaman. Ok, walaupun orang google tak akan jumpa post page anda, Ada kebarangkalian tinggi orang yang sama, akan search jugak di facebook Dan dia akan jumpa. Dan satu lagi, anda boleh try set interest agar selari dengan keyword ini ( diet… Read More

Continue Reading

Flow Beriklan di Facebook

Tak kiralah kau baru fikir nak berniaga atau dah berniaga tapi rasa nak ubah strategi, bolehlah pertimbangkan flow ini. Pertimbangkan walau apa pun produk jualan kau.   PAGE Setting page kau spt country restriction (Malaysia only), Audience Selection Enabled – mudah nak split time boost post, Age restriction (18 and over – kuasa beli) ii. Isikan dengan content berguna, supaya bila orang kunjungi page ni, dia jumpa sesuatu untuk dia stay/ follow/ like iii. Jangan cemarkan dengan content tak berkaitan untuk kurangkan pencemaran audience masa nak retargeting kelak. Fokus dengan related content sahaja.   AUDIENCE i. Buat like marketing untuk kumpulkan audience targeted yang kau akan kejar dengan iklan kau… Read More

Continue Reading
Facebook Watch

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook Watch” ini juga kelihatan seperti ala Youtube portal video paling popular waktu ini.   Apa yang menariknya Facebook Watch ini adalah ia juga berfungsi seperti TV yang mana punyai channel yang sudah terjadual intisari rancangannya seperti ber episod dan seumpamanya   Boleh pilih channel mana untuk dijadikan favorite dan follow episod videonya   Penonton juga… Read More

Continue Reading

Close Sale Produk Mahal (RM1000++)

CLOSE SALE PRODUK RM1000++ Bila difikirkan, produk RM100 pun susah gila nak close, inikan pula produk atas RM1000. So, macam-macam teori menyusul. Ada yang kata kena ubah copywritingla, headline kena menarikla, interest tak tepatla. Semua poin tu mungkin ada betulnya, tapi itu minoriti. Satu cara yang boleh membantu kau nak close sale produk RM1000 ni adalah dengan menjadikan produk RM1000 kau tu produk murah. Seriously, jadikan produk RM1000 kau ni produk murah. Jangan salah faham. Bukan maksudnya kau kena turunkan harga produk RM1000 kau tu. Tapi kau yakinkan kepada emosi prospek kau yang produk kau murah giler sampai dia rasa bodoh tak beli produk RM1000 kau. Persoalan dalam kepala kau… Read More

Continue Reading

Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. – Lelaki (25-34) – Lelaki (35-44) – Wanita (25-34) – Lelaki (35-44) Setiap satu set biasa kan untuk mulakan dengan bajet yg rendah (RM5-RM10). Biarkan selama seminggu. Pastu tengok mana yang paling bagus resultnya naikkan bajet. Jangan mendadak. Naikkan dalam satu hingga dua kali ganda saja. kemudian beberapa hari baru naikkan lagi. Dan seterusnya. Bagi… Read More

Continue Reading

7 BENDA YANG PERLU ADA DALAM COPYWRITING ANDA

Kalau cooywriting tak cukup benda ni, ia jadi macam makan maggi guna air yang tak berapa panas Jom kita check satu-satu, . 1. HEADLINE Pastikan headline kita ringkas je. Saya suka guna headline dengan kesemuanya guna HURUF BESAR untuk bezakan headline dengan subline . 2. SUBLINE Subline berada di perenggan kedua cw kita. Pastikan ayat dalam subline ni ada kaitan dengan headline ya, dan ia menjadi penyambung yg baik untuk membawa pembaca ke bahagian body text pula. . 3. BODY TEXT Bahagian paling panjang dlm cw kita. Pastikan setiap perenggan dan setiap ayat ditulis tidak terlalu panjang. Dalam body text la kita nak tulis apa produk kita, cara guna, made… Read More

Continue Reading

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap. Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat. Dalam blog post bagi value. Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang. Bagi insight! Real testimoni! Real result! Zaman dah berubah. Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah… Read More

Continue Reading

Adakah Pemasaran Online di Malaysia Mati Sebelum Ia Bermula?

Saya: ‘Hai, bagaimana boleh saya membantu anda mempromosikan jenama anda dalam talian?’ Pelanggan # 1: ‘Saya tidak fikir pasaran Malaysia bersedia untuk pemasaran dalam talian.’ Saya: ‘Bagaimana begitu? Terdapat pergeseran paradigma dalam pola penggunaan media hari ini, dengan sejumlah besar bola mata yang berpindah dari media tradisional ke media dalam talian melalui peranti dengan keupayaan Internet. ‘ Pelanggan # 2:’Saya masih tidak merasakan pasaran Malaysia cukup matang untuk pengiklanan dan pembelian dalam talian …’ Setelah memulakan operasi di Malaysia untuk sementara waktu, kami mendapati syarikat-syarikat di Malaysia masih tidak menerima pemasaran dalam talian, yang mengejutkan. Media digital di Malaysia bersedia untuk pertumbuhan yang meletup dan telah mula menjadi terkenal sebagai… Read More

Continue Reading