Facebook Watch

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook Watch” ini juga kelihatan seperti ala Youtube portal video paling popular waktu ini.   Apa yang menariknya Facebook Watch ini adalah ia juga berfungsi seperti TV yang mana punyai channel yang sudah terjadual intisari rancangannya seperti ber episod dan seumpamanya   Boleh pilih channel mana untuk dijadikan favorite dan follow episod videonya   Penonton juga… Read More

Continue Reading

Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. – Lelaki (25-34) – Lelaki (35-44) – Wanita (25-34) – Lelaki (35-44) Setiap satu set biasa kan untuk mulakan dengan bajet yg rendah (RM5-RM10). Biarkan selama seminggu. Pastu tengok mana yang paling bagus resultnya naikkan bajet. Jangan mendadak. Naikkan dalam satu hingga dua kali ganda saja. kemudian beberapa hari baru naikkan lagi. Dan seterusnya. Bagi… Read More

Continue Reading

COST PER ENGAGEMENT – CAMNE KIRA ?

” COST PER ENGAGEMENT ” – CAMNE KIRA ? Abam nak kongsikan sikit cara nak baca data FB ADS . ——- RESULTS : 3 ENGAGEMENT REACH : 259 COST : RM0.15 CPE AMOUNT SPENT : RM0.45 ——- Senang jer … Tengok “AMOUNT SPENT” , ni jumlah duit yang dah di gunakan untuk IKLAN tu ‘BERJALAN’ . RM0.45 jumlah yang telah di CAJ . Dari jumlah 45sen ini , hanya 3 “ENGAGEMENT” sahaja iklan tu dapat . Maka , setiap “ENGAGEMENT” tadi KOS adalah RM0.15 . [ RM0.45 / 3 Engagement = RM0.15 per engagement ] ——- Ok ? Senang jer kan … . Kalau dah faham abam nak kongsikan sikit… Read More

Continue Reading

Teknik Exclude Warga Asing Dalam Setting FB Ads

TEKNIK EXCLUDE bangla, indon, abang karpet, dan seangkatan dengannya . 1. Buat video education berkaitan dengan produk dalam BAHASA MELAYU. Contoh anda jual produk whitening. Boleh la buat video education pasal bahan berbahaya ke, tips semulajadi putihkan kulit ke, dan sebagainya yang difikirkan sesuai tapi menarik . 2. Elakkan buat video yang jenis kelakar. Buat video yang memang geng-geng tu tak kan tonton sampai habis. Sebab tu saya cadangkan buat video education . 3. Minimum durasi video 2 minit. Maksimum 3 minit. Pastu post kat fanpage . 4. Kalau tak nak run ads terus, follow langkah no. 5, kalau nak henjut ads terus, follow langkah no. 6 . 5. Video… Read More

Continue Reading