Kosmo 29 Disember 2017

KUALA LUMPUR – Penggunaan laman web yang dilengkapi ciri-ciri pembayaran online mampu mengurangkan kos perniagaan sehingga 20 peratus dan dalam masa yang sama meningkatkan perolehan perniagaan sehingga 80 peratus melalui pengurangan kos operasi. Pengarah Urusan syarikat perunding Teknologi Maklumat (IT), (Anggur Solutions) Muhamad Ifwat Ibrahim berkata, laman web sepatutnya digunakan dalam kalangan perniaga online kini berbanding penggunaan aplikasi whatsapp. “Penggunaan whatsapp dalam skala kecil memang membantu jualan bagaimanapun untuk mencapai satu tahap optimum, penggunaan laman web adalah lebih praktikal dan efisien. Melalui laman web pengguna akan mengisi maklumat sendiri termasuk pembayaran dan alamat penghantaran.” katanya ketika ditemui di sini baru-baru ini. Beliau yang berpengalaman lebih lima tahun dalam perunding web berkata,… Read More

Continue Reading

Bagaimana hendak “Automate” kan bisnes anda?

Salam satu nubis! Haritu sy ade buat live sebab nak tiru abam Khairi Ariff macam mana nk transfer kepakaran u dekat team supaya bisnes u boleh jadi autopilot mcm Empayar Kerabat skarang.. Tapi video tuu telah di delete ketika minda separa sedar.. Kali ni sy buat secara penulisan ‘ How To Automate Your Business ‘. Berdasarkan apa yang sy belajar, saya boleh share sedikit demi sedikit.. Share banyak2 pun bukan korang nak buat..huhu Pertama sekali sebenarnya u kene ada mentor2 yang dah proven success.. Kejar lah mereka2 itu ke lubang mana2 mereka bertapa. Tak payah malu tak payah segan. Ilmu takan datang bergolek kalau tak di cari.. Sy dapat ni… Read More

Continue Reading

Tips Mudah Dapatkan Keywords untuk SEO dan Iklan

Saya tahu disini ramai peniaga online. Ini salah satu tools yang saya gunakan untuk skodeng keyword dari google. Fbads dan google ada perkaitannya. Katalah anda jual ubat kurus. Bila saya google produk kurus, saya dapat 450 keyword pasal produk kurus. Dan yang paling tinggi adalah makanan diet. So, macam mana nak main? Dalam cw anda, letakkan keyword ini. Sebagai contoh 18 makanan diet yang saya makan untuk dapat badan idaman. Ok, walaupun orang google tak akan jumpa post page anda, Ada kebarangkalian tinggi orang yang sama, akan search jugak di facebook Dan dia akan jumpa. Dan satu lagi, anda boleh try set interest agar selari dengan keyword ini ( diet… Read More

Continue Reading
Facebook Watch

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook Watch” ini juga kelihatan seperti ala Youtube portal video paling popular waktu ini.   Apa yang menariknya Facebook Watch ini adalah ia juga berfungsi seperti TV yang mana punyai channel yang sudah terjadual intisari rancangannya seperti ber episod dan seumpamanya   Boleh pilih channel mana untuk dijadikan favorite dan follow episod videonya   Penonton juga… Read More

Continue Reading

Close Sale Produk Mahal (RM1000++)

CLOSE SALE PRODUK RM1000++ Bila difikirkan, produk RM100 pun susah gila nak close, inikan pula produk atas RM1000. So, macam-macam teori menyusul. Ada yang kata kena ubah copywritingla, headline kena menarikla, interest tak tepatla. Semua poin tu mungkin ada betulnya, tapi itu minoriti. Satu cara yang boleh membantu kau nak close sale produk RM1000 ni adalah dengan menjadikan produk RM1000 kau tu produk murah. Seriously, jadikan produk RM1000 kau ni produk murah. Jangan salah faham. Bukan maksudnya kau kena turunkan harga produk RM1000 kau tu. Tapi kau yakinkan kepada emosi prospek kau yang produk kau murah giler sampai dia rasa bodoh tak beli produk RM1000 kau. Persoalan dalam kepala kau… Read More

Continue Reading

7 BENDA YANG PERLU ADA DALAM COPYWRITING ANDA

Kalau cooywriting tak cukup benda ni, ia jadi macam makan maggi guna air yang tak berapa panas Jom kita check satu-satu, . 1. HEADLINE Pastikan headline kita ringkas je. Saya suka guna headline dengan kesemuanya guna HURUF BESAR untuk bezakan headline dengan subline . 2. SUBLINE Subline berada di perenggan kedua cw kita. Pastikan ayat dalam subline ni ada kaitan dengan headline ya, dan ia menjadi penyambung yg baik untuk membawa pembaca ke bahagian body text pula. . 3. BODY TEXT Bahagian paling panjang dlm cw kita. Pastikan setiap perenggan dan setiap ayat ditulis tidak terlalu panjang. Dalam body text la kita nak tulis apa produk kita, cara guna, made… Read More

Continue Reading

Antara strategy sales yang belum pernah mengecewakan lagi!

1 strategi sales ini belum pernah kecewakan saya lagi. – Hazli Khalim Macam ini… Buat video. Dalam 3-5 minit. Jangan lebih 5 minit. Jangan pendek 60 saat. Just nice. Short and sweet. Content video: Cerita masalah prospek. Masalah market. Masalah avatar anda. TELL THEM WHAT IS THEIR BIGGEST PAIN. Boleh guna power point style video atau video anda sendiri tengah cakap. Kat hujung video, bagi call to action pergi ke blog untuk prospek selesaikan masalah dengan cepat. Dalam blog post bagi value. Tak. Maksud saya value bukan bagi fakta. Bukan theory. Bukan cerita gebang. Bagi insight! Real testimoni! Real result! Zaman dah berubah. Prospek nak tengok USP anda untuk selesaikan masalah… Read More

Continue Reading

Paid Review Insta

Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 silkcloset 0199215000 11 lolinashop 0108974591 12 Aqraa Boutique +60133917357 13 cuti2.checkin.checkout 0175397187 14 cintafascia 0123078525 15 my_ikat +60183205831 16 nhbsecret +60192565953 17 aimi Missvintageshop_ 0132500736 18 famirafaa 0139770393 19 nineoctober 0129024633 20 qisnaraa_fashionstyle +60166720775 21 boongalalang 0197938848 22 lilqarmaa 0149301585 23 luffmoomoo 0166635736 24 niababyworld 0173888933 25 gerobokmn 0137554934 26 malisashoes 0126325576 27 almarikosong 0172575526 28 AF_gadget 0172653465 29 shawlsayucinta 0174379088… Read More

Continue Reading

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada cabaran, ada pengajaran atau mesej. Hero disini kita letak namanya IKA. Musuh adalah kulit berjerawat. Cabaran adalah nak interview kerja, asyik tak dapat kerana muka berjerawat. Cuba produk sama je. Mesej adalah bila gunakan product ni, kulit improve. ——- Nah saya bagi Ramai orang tak pandang paras rupa. Betul Ke? —– Tiga minggu lepas kat… Read More

Continue Reading

Apa cerita sekarang?

Perasan tak setiap kali raya bila jumpa sedara mara, lagi-lagi yang sama umur tu mesti akan tanya soalan yang sama… “apa cerita sekarang?”. Atau… “Bisnes macam mana sekarang?”. . . Saya tak tahu anda… tapi saya akan dapat soalan yang sama setiap tahun! Dan jawapan saya pula… Alhamdulillah bisnes ada sales. Berulang kali saya selalu pesan, tujuan utama dalam bisnes adalah untuk dapatkan sales! Saya tak kira apa passion anda, tujuan anda, matlamat bisnes anda atau apa yang anda perjuangkan. Anda tetap perlukan customer untuk bisnes anda terus berjalan. Cuba strategi baru dalam bisnes tak menjanjikan anda sales! Anda tak boleh berharap buat affiliate, dropship, paid traffic, email marketing, shopify… Read More

Continue Reading