Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di kawasan itu. Kenapa? kerana tujuan utama permasaran adalah untuk bagi orang nampak. Dahulu jika kita buka kedai di hujung kampung atau di dalam hutan akan kurang sambutan nya berbanding dengan kedai di pekan atau di simpang-simpang jalan. Namun dengan arus teknologi yang kian hebat, ramai perniagaan-pernigaan hebat hanyalah bermula dari rumah sahaja. Ini kerana kedai… Read More

Continue Reading

Flow Beriklan di Facebook

Tak kiralah kau baru fikir nak berniaga atau dah berniaga tapi rasa nak ubah strategi, bolehlah pertimbangkan flow ini. Pertimbangkan walau apa pun produk jualan kau.   PAGE Setting page kau spt country restriction (Malaysia only), Audience Selection Enabled – mudah nak split time boost post, Age restriction (18 and over – kuasa beli) ii. Isikan dengan content berguna, supaya bila orang kunjungi page ni, dia jumpa sesuatu untuk dia stay/ follow/ like iii. Jangan cemarkan dengan content tak berkaitan untuk kurangkan pencemaran audience masa nak retargeting kelak. Fokus dengan related content sahaja.   AUDIENCE i. Buat like marketing untuk kumpulkan audience targeted yang kau akan kejar dengan iklan kau… Read More

Continue Reading
Facebook Watch

Facebook jadi TV? Youtube?

Facebook saingan baru Youtube dan TV   10 Ogos – Mark Zuckerberg mengumumkan features terbaru iaitu “Facebook Watch”. Apa itu Facebook Watch? Secara ringkasnya Facebook watch adalah suatu tempat untuk menonton video. Interface dan fungsinya juga akan lebih kurang hampir sama seperti youtube yang mana orang spent kan masa untuk tonton video.   Interface “Facebook Watch” ini juga kelihatan seperti ala Youtube portal video paling popular waktu ini.   Apa yang menariknya Facebook Watch ini adalah ia juga berfungsi seperti TV yang mana punyai channel yang sudah terjadual intisari rancangannya seperti ber episod dan seumpamanya   Boleh pilih channel mana untuk dijadikan favorite dan follow episod videonya   Penonton juga… Read More

Continue Reading

Close Sale Produk Mahal (RM1000++)

CLOSE SALE PRODUK RM1000++ Bila difikirkan, produk RM100 pun susah gila nak close, inikan pula produk atas RM1000. So, macam-macam teori menyusul. Ada yang kata kena ubah copywritingla, headline kena menarikla, interest tak tepatla. Semua poin tu mungkin ada betulnya, tapi itu minoriti. Satu cara yang boleh membantu kau nak close sale produk RM1000 ni adalah dengan menjadikan produk RM1000 kau tu produk murah. Seriously, jadikan produk RM1000 kau ni produk murah. Jangan salah faham. Bukan maksudnya kau kena turunkan harga produk RM1000 kau tu. Tapi kau yakinkan kepada emosi prospek kau yang produk kau murah giler sampai dia rasa bodoh tak beli produk RM1000 kau. Persoalan dalam kepala kau… Read More

Continue Reading

Berapa plak bajet yang cun untuk set setiap boosting?

Antara soalan yang kami terima adalah “Berapa plak bajet yg cun utk set setiap boosting ye? and nk kne run berapa lama?” Ini adalah berdasarkan jawapan dan cara yang kami lakukan: Jawapan: Bajet mengikut kehendak anda. Mulakan dengan nilai yang kecil tapi banyakkan perbezaan ads set nya. Contoh untuk satu post buat 4 set iklan. – Lelaki (25-34) – Lelaki (35-44) – Wanita (25-34) – Lelaki (35-44) Setiap satu set biasa kan untuk mulakan dengan bajet yg rendah (RM5-RM10). Biarkan selama seminggu. Pastu tengok mana yang paling bagus resultnya naikkan bajet. Jangan mendadak. Naikkan dalam satu hingga dua kali ganda saja. kemudian beberapa hari baru naikkan lagi. Dan seterusnya. Bagi… Read More

Continue Reading

Guide Buat Iklan Power

Apa sebenarnya yang patut kita tulis pada iklan?Masing masing tertanya tanya macamana nak hasilkan iklan yang power. Dulu saya pun begitu. . Sebenarnya kan Takde ayat ajaib. Takde trick canggih manggih. Takde ayat bombastik dan janji manis tahap potong kaki. . Asas sebenar untuk hasilkan iklan yang power ialah –> kenal segmen pelanggan sasaran dengan detail –> sampaikan mesej dengan tepat dan kene dengan isu –> guna weapon yang sesuai . Kata coach saya “tahu siapa pelanggan sasaran anda” Atau shotpomnye KTM Bukan ketapi tanah melayu tapi.. ‘Key Target Market’ produk/servis yang kita bakal buat. . Bila dah kenal KTM kita luar dalam Baru mudah nak offer apa yang mereka… Read More

Continue Reading

Paid Review Insta

Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 silkcloset 0199215000 11 lolinashop 0108974591 12 Aqraa Boutique +60133917357 13 cuti2.checkin.checkout 0175397187 14 cintafascia 0123078525 15 my_ikat +60183205831 16 nhbsecret +60192565953 17 aimi Missvintageshop_ 0132500736 18 famirafaa 0139770393 19 nineoctober 0129024633 20 qisnaraa_fashionstyle +60166720775 21 boongalalang 0197938848 22 lilqarmaa 0149301585 23 luffmoomoo 0166635736 24 niababyworld 0173888933 25 gerobokmn 0137554934 26 malisashoes 0126325576 27 almarikosong 0172575526 28 AF_gadget 0172653465 29 shawlsayucinta 0174379088… Read More

Continue Reading

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada cabaran, ada pengajaran atau mesej. Hero disini kita letak namanya IKA. Musuh adalah kulit berjerawat. Cabaran adalah nak interview kerja, asyik tak dapat kerana muka berjerawat. Cuba produk sama je. Mesej adalah bila gunakan product ni, kulit improve. ——- Nah saya bagi Ramai orang tak pandang paras rupa. Betul Ke? —– Tiga minggu lepas kat… Read More

Continue Reading

Kenapa prospek tak membeli daripada anda?

Prospek boleh kata dan bagi macam-macam sebab. Tapi betul ke sebab yang dia kata tu? Atau itu cuma alasan je. Jadi anda kena korek apa sebab sebenar tu. Contoh 1: A: Saya nak kena tanya suami dulu. B: Boleh puan. Puan rasa suami puan akan tanya apa-apa soalan ke tentang perkara ni? A: Rasanya ada. B: Apa agaknya soalan yang akan dia tanya? A: Rasanya dia akan tanya pasal harga. B: Oh begitu. Selain daripada harga? A: Itu je kot. B: Puan rasa dia akan cakap apa pasal harga ni? A: Dia akan cakap mahal. B: Saya pun rasa macam tu. Puan pula rasa macam mana dengan harga ni? A:… Read More

Continue Reading