Bagaimana website dapat bantu Bisnes anda?

Ada beberapa faktor yang dapat memberikan impak posiftif kepada perniagaan anda dengan ada website. Website ada beberapa jenis website sperti blog, corporate website, e-commerce website dan lain-lain. Suatu masa dahulu orang berniaga mesti perlu ada kedai. Perlu ada kedai untuk orang nampak. Lagi ramai manusia di sesuatu lokasi lebih bagus jika dapat buka kedai di kawasan itu. Kenapa? kerana tujuan utama permasaran adalah untuk bagi orang nampak. Dahulu jika kita buka kedai di hujung kampung atau di dalam hutan akan kurang sambutan nya berbanding dengan kedai di pekan atau di simpang-simpang jalan. Namun dengan arus teknologi yang kian hebat, ramai perniagaan-pernigaan hebat hanyalah bermula dari rumah sahaja. Ini kerana kedai… Read More

Continue Reading

Customer Avatar?

Ramai SALAH FAHAM yang Customer Avatar ini tujuannya hanya satu – untuk dapatkan lebih banyak pelanggan baru yang menyukai produk kita. . Sebenarnya ia lebih luas daripada itu. . Salah faham ini berpotensi menyebabkan kau RUGI WANG kau, RUGI HAYAT kau, RUGI TENAGA kau. Jadi, mari fahami bersama-sama untuk elakkan kerugian-kerugian ini. . . Q1: Apa itu Customer Avatar? Ada banyak panggilan untuk Customer Avatar ni. Contohnya, Customer Avatar/Personas, Buyer Avatar/ Personas, Marketing Avatar/ Personas, dan sebagainya. Namun, secara ringkasnya ia membawa maksud ‘satu gambaran maya tentang pelanggan kau. . “Pelanggan kau” ini boleh jadi ‘pelanggan yang mudah untuk kau close jualan’, ‘pelanggan yang suka dan cinta produk kau’, ‘pelanggan… Read More

Continue Reading

Paid Review Insta

Dengan rasa hensem dan bergaya nak bagi Hadiah kat korang!! . NI LIST CONTACT IG YG BUAT PAID REVIEW . 1 femmez store 0174855152 2 lat2shoppe 0173418384 3 preloved_myrascarf 0164106431 4 annisshoppe 01137093213 5 oliolioclothing 0168045516 6 byanazulkifli 0126963010 7 koleksibegtangan 0199512949 8 lilqarmaa 0149301585 9 malisashoes 0126325576 10 silkcloset 0199215000 11 lolinashop 0108974591 12 Aqraa Boutique +60133917357 13 cuti2.checkin.checkout 0175397187 14 cintafascia 0123078525 15 my_ikat +60183205831 16 nhbsecret +60192565953 17 aimi Missvintageshop_ 0132500736 18 famirafaa 0139770393 19 nineoctober 0129024633 20 qisnaraa_fashionstyle +60166720775 21 boongalalang 0197938848 22 lilqarmaa 0149301585 23 luffmoomoo 0166635736 24 niababyworld 0173888933 25 gerobokmn 0137554934 26 malisashoes 0126325576 27 almarikosong 0172575526 28 AF_gadget 0172653465 29 shawlsayucinta 0174379088… Read More

Continue Reading

Cerita Ceriti CopyWriting

Ramai yang mengadu pasal copywriting krik-krik. Saya juga lihat ramai yang obses dengan nak game fb. Jangan begitu. Anda lepas fb pun kalau tak convert macam mana? Ada banyak strategi copywriting. Dan yang saya suka adalah storytelling. Storytelling adalah bercerita. Ni satu contoh storytelling. Ada banyak approach. ===== Dalam cerita ada hero, ada musuh, ada cabaran, ada pengajaran atau mesej. Hero disini kita letak namanya IKA. Musuh adalah kulit berjerawat. Cabaran adalah nak interview kerja, asyik tak dapat kerana muka berjerawat. Cuba produk sama je. Mesej adalah bila gunakan product ni, kulit improve. ——- Nah saya bagi Ramai orang tak pandang paras rupa. Betul Ke? —– Tiga minggu lepas kat… Read More

Continue Reading

Apa cerita sekarang?

Perasan tak setiap kali raya bila jumpa sedara mara, lagi-lagi yang sama umur tu mesti akan tanya soalan yang sama… “apa cerita sekarang?”. Atau… “Bisnes macam mana sekarang?”. . . Saya tak tahu anda… tapi saya akan dapat soalan yang sama setiap tahun! Dan jawapan saya pula… Alhamdulillah bisnes ada sales. Berulang kali saya selalu pesan, tujuan utama dalam bisnes adalah untuk dapatkan sales! Saya tak kira apa passion anda, tujuan anda, matlamat bisnes anda atau apa yang anda perjuangkan. Anda tetap perlukan customer untuk bisnes anda terus berjalan. Cuba strategi baru dalam bisnes tak menjanjikan anda sales! Anda tak boleh berharap buat affiliate, dropship, paid traffic, email marketing, shopify… Read More

Continue Reading

COST PER ENGAGEMENT – CAMNE KIRA ?

” COST PER ENGAGEMENT ” – CAMNE KIRA ? Abam nak kongsikan sikit cara nak baca data FB ADS . ——- RESULTS : 3 ENGAGEMENT REACH : 259 COST : RM0.15 CPE AMOUNT SPENT : RM0.45 ——- Senang jer … Tengok “AMOUNT SPENT” , ni jumlah duit yang dah di gunakan untuk IKLAN tu ‘BERJALAN’ . RM0.45 jumlah yang telah di CAJ . Dari jumlah 45sen ini , hanya 3 “ENGAGEMENT” sahaja iklan tu dapat . Maka , setiap “ENGAGEMENT” tadi KOS adalah RM0.15 . [ RM0.45 / 3 Engagement = RM0.15 per engagement ] ——- Ok ? Senang jer kan … . Kalau dah faham abam nak kongsikan sikit… Read More

Continue Reading

Teknik Exclude Warga Asing Dalam Setting FB Ads

TEKNIK EXCLUDE bangla, indon, abang karpet, dan seangkatan dengannya . 1. Buat video education berkaitan dengan produk dalam BAHASA MELAYU. Contoh anda jual produk whitening. Boleh la buat video education pasal bahan berbahaya ke, tips semulajadi putihkan kulit ke, dan sebagainya yang difikirkan sesuai tapi menarik . 2. Elakkan buat video yang jenis kelakar. Buat video yang memang geng-geng tu tak kan tonton sampai habis. Sebab tu saya cadangkan buat video education . 3. Minimum durasi video 2 minit. Maksimum 3 minit. Pastu post kat fanpage . 4. Kalau tak nak run ads terus, follow langkah no. 5, kalau nak henjut ads terus, follow langkah no. 6 . 5. Video… Read More

Continue Reading

Branding dulu ke website dulu?

Salam dan hi. Always always always kami diajukan dengan soalan ni. Malah ada jugak yang beranggapan branding jauh lebih penting berbanding web. Tak salah! Memang betul. Branding tersangat penting. Malah boleh jadi ia lebih penting dari web. Yelah kalau brand tak famous apa guna ada website tapi tiada visitor kan? Okay sekarang kita cerita pasal kelebihan web, apakah kelebihan website dan bagaimana website mendukung sesebuah perniagaan Ok kelebihan ada website ni ada banyak. Kita cerita pasal e-commerce website contohnya. Contoh mudah order masuk. Mudah handle order itu semua tidak perlu explain dgn details sbb saya kira anda semua faham soal tu. Letih jawab soalan prospek yang sama. Letak FAQ dlm… Read More

Continue Reading