Kosmo 29 Disember 2017

KUALA LUMPUR – Penggunaan laman web yang dilengkapi ciri-ciri pembayaran online mampu mengurangkan kos perniagaan sehingga 20 peratus dan dalam masa yang sama meningkatkan perolehan perniagaan sehingga 80 peratus melalui pengurangan kos operasi. Pengarah Urusan syarikat perunding Teknologi Maklumat (IT), (Anggur Solutions) Muhamad Ifwat Ibrahim berkata, laman web sepatutnya digunakan dalam kalangan perniaga online kini berbanding penggunaan aplikasi whatsapp. “Penggunaan whatsapp dalam skala kecil memang membantu jualan bagaimanapun untuk mencapai satu tahap optimum, penggunaan laman web adalah lebih praktikal dan efisien. Melalui laman web pengguna akan mengisi maklumat sendiri termasuk pembayaran dan alamat penghantaran.” katanya ketika ditemui di sini baru-baru ini. Beliau yang berpengalaman lebih lima tahun dalam perunding web berkata,… Read More

Continue Reading

Bagaimana hendak “Automate” kan bisnes anda?

Salam satu nubis! Haritu sy ade buat live sebab nak tiru abam Khairi Ariff macam mana nk transfer kepakaran u dekat team supaya bisnes u boleh jadi autopilot mcm Empayar Kerabat skarang.. Tapi video tuu telah di delete ketika minda separa sedar.. Kali ni sy buat secara penulisan ‘ How To Automate Your Business ‘. Berdasarkan apa yang sy belajar, saya boleh share sedikit demi sedikit.. Share banyak2 pun bukan korang nak buat..huhu Pertama sekali sebenarnya u kene ada mentor2 yang dah proven success.. Kejar lah mereka2 itu ke lubang mana2 mereka bertapa. Tak payah malu tak payah segan. Ilmu takan datang bergolek kalau tak di cari.. Sy dapat ni… Read More

Continue Reading

Branding dulu ke website dulu?

Salam dan hi. Always always always kami diajukan dengan soalan ni. Malah ada jugak yang beranggapan branding jauh lebih penting berbanding web. Tak salah! Memang betul. Branding tersangat penting. Malah boleh jadi ia lebih penting dari web. Yelah kalau brand tak famous apa guna ada website tapi tiada visitor kan? Okay sekarang kita cerita pasal kelebihan web, apakah kelebihan website dan bagaimana website mendukung sesebuah perniagaan Ok kelebihan ada website ni ada banyak. Kita cerita pasal e-commerce website contohnya. Contoh mudah order masuk. Mudah handle order itu semua tidak perlu explain dgn details sbb saya kira anda semua faham soal tu. Letih jawab soalan prospek yang sama. Letak FAQ dlm… Read More

Continue Reading