Zero Cost Marketing – 5 techniques

Zero Cost Marketing? Saya percaya ramai perniaga-perniaga baru akan tertanya-tanya adakah cara percuma untuk marketing? Jika anda seorang pemilik bisnes, sebelum anda lakukan apa-apa pengiklanan berbayar, anda amatlah disarankan agar cuba dahulu beberapa cara Free Marketing untuk perniagaan anda seperti berikut:

  1. Social Media post – ini perkara paling asas yang anda perlu lakukan untuk mempromosikan perniagaa anda. Ianya sudah pasti percuma! Berapa kali anda perlu post dalam sehari itu terpulang kapada anda asaldan anda yahu bahara social media adalar tempat nutuk ber”social”. Bukanlah tempat nutuk beriklan. Jadi awas content yang anda post. Jangan keterlaluan menjual.
  2. Blog post – blog post adalah perkara yang agak powerful bagi membantu perniagaan anda. Ianya akan sangat membantu dalam info-info berguna tentang perniagaan anda
  3. Jadi tukang komen blog – ini nampak seperti remeh. Tapi sebenarnya impak dia sangat besar. Tapi AWAS, jangan sesekali komen yang berbaur SPAM. Seperti “follow saya”, “saya ada jual itu dan ini”. Jangan sesekali beb sebab automatik anda akan dibenci Google dan owner blog. Komen sahaja perkara2 yang ikhlas yang ada kaitan dengan blog tersebut
  4. Kumpul email sebanyak mungkin – ini berkali-kali diperkatakan oleh sifu-sifu marketing. Dalam blog post yang lepas-lepas pun dah ada dibincangkan oleh email marketing. Malas nak ulas panjang yang penting email marketing murah dan ada yang free. Bayangkan kita blast email info pasal marketing kita free kat beribu-ribu orang. Haishh malas cakap lah klu anda masih lagi tak nak start kumpul email prospek dari sekarang. Contoh email marketing yang ada pakej free seperti MailChimp. Free untuk sehingga 2000 email/contact list.
  5. Networking – saya kurang faham ada pendapat yang merasakan pergi seminar atau kelas tu membazir jika apa yang diharapkan tidak seperti yang diterima. Weh! Haha! Dengan join seminar yang murah atau percuma ni lah tempat paling baik untuk anda marketing. Rajin-rajin lah sembang pasal apa yang anda niagakan. Tapi ingat jangan terlalu menjual. Confirm orang lari. Sembang secara ikhlas dan santai.

Oklah itu LIMA tips “free” marketing untuk masa sekarang. So guys untuk dapatkan lebih info please subscribe blog ni.

Please juga subscribe channel youtube kami untuk lebih banyak tutorial tentang setup fb ads, google ads, dan website!

Semoga berjaya. Adios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *